Dark Souls II: Scholar of the First Sin

För den som gillar svåra spel och fantasy är det ett spel som har upptagit en hel del tid de senaste åren, och det är Dark Souls II. Nu kommer det till flera plattformar, med innehåll som tidigare funnits för nedladdning.

Paketet heter Dark Souls II: Scholar of the First Sin, och är tänkt för de som inte har bekantat sig med tvåan än. SotFS innehåller några grejer som är helt nya, bl.a. nya NPC:er, men de som redan äger spelet kommer att kunna ladda ned expansionen gratis. De som inte har bekantat sig med serien har däremot något att se fram emot. Eller vad man nu ska säga. Dark Souls-serien är ju över huvud taget känd för att innehålla extremt svåra spel.

Scholar of the First Sin kommer att släppas till Xbox 360, PS3 och PC. Dark Souls II finns redan till dessa plattformar, och för den som redan har det går det som bekant att få expansionen gratis (sympatiskt!). Men det kommer även att släppas till Xbox One och PS4, vilket blir första gången som något spel i serien blir tillgängligt på dessa plattformar. På Joystiq skriver de skämtsamt att Namco vill ”straffa” även ägarna av dessa nya konsoler. Det är även från Joystiq som den här trailern är hämtad.

Mer från Miyazaki

Hidetaka Miyazaki, som var ansvarig för de tidigare spelen i serien (Demon’s Souls och Dark Souls) har haft en mer övergripande roll vid utvecklandet av det senaste spelet. Samtidigt har han dock arbetat med Bloodborne, ett spel som skiljer sig en hel del från DS, men som troligen kommer att ha känslan och svårighetsgraden gemensam.

Till skillnad från Dark Souls utspelar sig Bloodborne i en gotisk miljö, och har ett starkt fokus på attack. Vapnen kan dessutom sträckas ut, vilket möjliggör många olika typer av attacker.