Star Wars-spel i svensk regi

I ett tidigare inlägg skrev vi hur det är en livsstil att vara en gamer, med sin främsta hobby i en datorspel, tv-spel eller mobilspel. Detta medför ju att man ofta har en plats i sitt hem dedikerad till just spelande. I dag skriver vi istället om kommande spel, och det efterlängtade nya Star Wars-spelet som ett svenskt spelbolag fått äran att göra.

2060515-milkyway-stella-backgroundI en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa att det nya spelet som kommer med filmen som alla väntar på, nya Star Wars, skapas på plats i vår egen huvudstad, Stockholm. Det är det svenska spelstudion Dice på Katarinavägen som fått äran att göra det nya spelet, ”Battlefront”, på uppdrag av Disney och Lucasfilm.

De har sagt om de nya filmerna att de ska vara ”mer ’Star wars’ än vad ’Star wars’ har varit tidigare”, och vi ställs inför samma delikata fråga: hur gör man något nytt som måste vara gammalt? – Dagens Nyheter

 Trogna fans svåra att göra nöjda

Fansen är inte bara trogna, det vill gärna ha sitt sagt också samtidigt som det de hyllar är nästintill heligt, vilket så klart sätter press på alla involverade som är med och jobbar på både film och spel samt allt däremellan.  Ja många är det som ser framemot både film och spel, för är det en rymdsaga som har många fans och trogna följare så är det just Star Wars. Enligt George Lucas, skaparen, är det både en välsignelse och en förbannelse, när fansen är så hängivna med bestämda uppfattningar.Sedan får  man nog acceptera att inte alla kan bli helt nöjda och alla kommer inte gilla spelet, men förhoppningsvis kommer de flesta att göra det och det är väl vad man hoppas på, samtidigt som man vill göra ett riktigt bra jobb.