Världens dyraste spel kostade 500 miljoner dollar

Det är väldigt populärt att spela, både på datorn och på teven. Detta har lett till en enorm industri, där man inte är rädd för att lägga mycket pengar på nya produktioner. Det hittills dyraste spelet kostade en halv miljard dollar att tillverka.

7707946-vector-creative-modern-square-icon-eps-10

Vi har tidigare skrivit om att spel, som till exempel tv-spel och datorspel, bara blir mer och mer populärt.

”Att det är många som har dator- och TV-spel som en hobby är knappast en hemlighet om vi säger så. Det är nämligen miljontals och åter miljontals människor över hela världen som regelbundet spelar någon typ av spel, och så är det med den saken.” Läs mer.

Spelandet har alltså blivit oerhört populärt och detta har gjort att spelskapare lagt miljontals dollar på att göra de bästa spelen. Flera av dagens spel har kostat stora summor att tillverka och dessa är i en klass för sig om man jämför med stora Hollywood-produktioner till exempel. Att man kan lägga så mycket pengar på att tillverka spel har förstås att göra med att de mest populära spelen säljs i flera miljoner exemplar världen över. Detta gör att speltillverkarna tjänar miljarder. Och produktionen av ett storsäljande spel är förenad med en påkostad produktion.

Det första riktigt dyra spelet som gjordes var Final Fantasy VII, som kom 1997. Spelet bröt många tekniska barriärer och blev ett måste för alla spelälskare att ha. Det absolut dyraste tv-spelet som skapats hittills är Destiny som kom ut 2014. Produktionen kostade drygt en halv miljard dollar och summan kan ställas i relation till världens dyraste film ”Pirates of the Carribbean” som kostade 342 miljoner dollar. Spelet har dock inte fått så bra kritik, trots den påkostade produktionen, skriver DN.